Bilkomponenter.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Gratis frakt over 499,- (maks 15kg)

Ekstralys på Tesla

Som mange allerede er klar over er Tesla sine biler i Europa utstyrt med svakere lys fra fabrikken enn mange av oss er vandt til. Noe som henger sammen med et regelverk i EU som sier at biler uten automatisk høydejustering av frontlysene, og som også mangler lyktespylere kan ha fabrikkmonterte lysstyrke på maksimalt 2000 lumens.

Lumens sier deg kanskje ikke så mye, og en mer håndfast og forståelig sammenligning er - biler uten nevnte lyktespylere og høydejustering kan maksimalt ha 25W xenonpærer, mens biler som tilfredsstiller kravene kan ha 35W xenonpærer.

På bakgrunn av dette opplever vi en stor pågang av forespørsler om ekstralys til Tesla. På denne siden finner du derfor en oversikt over hvilke produkter du må ha for å får ekstralys til å fungere sammen med bilens originale fjernlys, og linker til manualer vi har laget for å hjelpe deg med installasjonen om du ønsker å prøve dette selv.


2013 - 2016.4 Tesla Model S (pre facelift)

Frem til og med facelift på Tesla Model S var montering av en ledbar eller lignende på disse bilene rimelig rett frem. Man kobler reléledningsnettet til permanent 12V, og jord, samtidig som man kobler 12V styrestrømkabelen til ledningen som aktiverer fjernlyset i hovedlykten. Du trenger altså ingen spesialenheter for å montere lyset.

Basert på vår erfaring anbefaler vi imidlertid Rigid SR20 lampene til disse bilene. De passer rett og slett best, og er enklest å montere. Du finner de alle sammen her.

Et alternativ er oppgradering til 35W xenon på disse utgavene av Model S. Vi gjør først som sist oppmerksom på at dette ikke er innenfor dagens regelverk grunnet manglende lyktespylere og automatisk høydejustering. Ønsker du likevel å ettermontere dette så må man bytte begge ballastene/tennerne, begge pærekablene, og begge lyspærene. 

2016.5 -> Tesla Model S (facelift)
Tesla Model X
Tesla Model 3

Med introduksjonen av facelift Model S og Tesla Model X ble flere av lysene i bilen satt opp slik at de styres via bilens såkalte linbus-system. Linbus er en databus som sender kommunikasjon på en enkel-ledning mellom enheter i bilen (et annet system er canbus, men det skal vi ikke komme inn på her). Med styring av lysenes funksjon via linbuskabelen er det ikke lenger mulig å koble seg inn på lyktens kabler på den gamle måten. Løsningene som finnes på markedet for styring av ekstralys fant vi lite tilfredsstillende, og vi gikk derfor sammen med ALCD AS i Horten for å utvikle en bedre løsning - produktet som kom ut av dette samarbeidet kalles en ALC. 

ALC leser datasignalet i bilen når du aktiverer fjernlyset med hendelen ved rattet, eller når bilen selv skrur av/på fjernlyset via "Auto high beam". Deretter sender ALC ut en styrestrøm til reléledningsnettet som gir strøm til ekstralyset. Slik at ekstralyset går av og på sammen med bilens originale fjernlys.

Siden ALC er en liten datamaskin kan du også deaktivere ekstralyset helt om du har behov. Typisk i tett snøvær eller i tåke. Denne aktiveringen gjøres helt uten behov for ekstern bryter. 

For å montere ekstralys (lykt og eventuelt reléledningsnett kommer i tillegg - se komplette pakker nederst på siden) i Tesla Model S facelift trenger du altså:

 

Til Tesla Model X trenger du følgende (lykt og eventuelt reléledningsnett kommer i tillegg - se komplette pakker nederst på siden):

Til Tesla Model 3 trenger du ALC til TM3 (lykt og eventuelt reléledningsnett kommer i tillegg - se komplette pakker nederst på siden)

Siden lyset blir stående såpass lavt på Model S facelift, Model X og Model 3 så anbefaler vi Lazer Linear Elite lyktene. Disse er utviklet spesielt for lav montering, og gir merkbart mindre strølys på bakken. Se lengre ned på siden for pakker med disse og andre lamper.

 

Manualer:

 

Grunnet endringer i nettbutikken er det pr nå ingen ferdige pakker tilgjengelig for bestilling. Disse vil være på plass igjen i løpet av kort tid. 

 

 


 

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke